Üks väike valge tuvi

Lille Roomets

272 lk

Kirjastus Tänapäev

Kes otsib vahelduseks rõõmsatele armastusromaanidele pisut tõsisemat ja kurvemat raamatut, siis siin see on.

Tegemist on Lille Roometsa debüütromaaniga, mis võitis kirjastuse Tänapäev 2018. aasta noorteromaanide võistlusel esikoha.

Kerttily on 16aastane tüdruk Karksi-Nuiast. Tüdrukul on hetkel üsna raske elu: ema sai õnnetuses surma ja väikeõde on koomas. Isa ei märka üldse ümbritsevat ja oma teismelist tütart. Kerttily (mulle üldse ei meeldi sellised veidrad nimed) ise on ka pigem veider kõigi meelest (enda arust ka). Tüdruk pole väikesest saadik eriti võõraste inimestega suhelnud. Isegi koolis ei tee suud lahti. Eriti valus oli see, et mõned õpetajad näisid arvavat, et mõnitamise ja norimisega hakkab tüdruk kindlasti rääkima. Keset lugemist tekkis lõpuks küsimus, kas mõni laps on kunagi kooli lõpetanud nii, et tal seal käimisest mingit traumat poleks saanud…

Natuke veider on see, et Kerttilyle rohkem abi ei otsitud, aga samas osa vaimseid probleeme vist ongi alles hiljaaegu avastatud ja ravi leidnud.

Kogemata satub Kerttily ühe asja tunnistajaks, millest hakkab hargnema pisut pöörane ja kriminaalne lugu. Loomulikult ei saa ta ju kedagi usaldada, mitte et tal olekski väga kedagi, kellele oma avastustest rääkida. Asi läheb ikka päris ohtlikuks kätte.

Raamatul on ka teine osa – „Üks väike valge sulg“, mis samuti on raamatukogus olemas.

Vaata leidumust raamatukogudes siit.

Lisa kommentaar

Tere, raamatusõber!

Oled jõudnud Lääne Maakonna Keskraamatukogu noorteraamatute blogisse!

Tutvustame uuemaid ja vanemaid noorteraamatuid nii eesti kui ka inglise keeles!

Loe, arva ja inspireeru!

raamatureporter@gmail.com

Leiad meid ka

Design a site like this with WordPress.com
Alustamine