King nr 40   

Jaanus Vaiksoo

190 lk

Kirjastus Ärkel

2020



Tegemist on Kingalugude teise osaga.

Raamat pälvis Kultuurkapitali lastekirjanduse aastapreemia (2020) ja valiti rahvusvahelise noorteraamatukogu kataloogi „The White Ravens 2020“ 200 maailma parema lasteraamatu hulka.

Paul Viies ja Minna Riin on vahepeal saanud suureks sõbraks eelmises osas jälitatud „kingamees“ Hugo Bachmanni ja tema südamedaami kingapoemüüja Katjaga. Katja soovib minna kanuumatkale, aga linnamees Hugo pole kunagi kanuusse sattunud, nii et ilmselgelt kutsub ta kaasa oma noored sõbrad Pauli ja Minna. Ja see ei oleks ju Pauli ja Hugo moodi, kui nad mingisse sekeldusse ei satuks. Hugo on lausa nii osav, et saab röövpüügi eest trahvi. Vaene mees! 😀

Pauli algatusel hakatakse röövpüüdjaid uurima. Koos Minnaga kaasavad lapsed oma detektiivitöösse ka Pauli sõbra Atsi. Vahepeal lähevad asjad juba õige riskantseks, aga neil õnnestub kõigest ikka eluga välja vingerdada.

Paulis tõstab pead armukadedus, kui Ats avastab, et Minna on päris tore tüdruk. Kuidas Paul seda küll ise siiani polnud tähele pannud?!?!??!

Vahva suveseiklus, mis võiks eriti kalapüügihuvilistele noortele meeldida. Ja kuigi Minna toob raamatusse pisut naiselikumat vaibi, ei tohiks poisid seda raamatut siiski ära põlata 🙂

Vaata raamatu leidumust raamatukogudes siit.

Lisa kommentaar

Tere, raamatusõber!

Oled jõudnud Lääne Maakonna Keskraamatukogu noorteraamatute blogisse!

Tutvustame uuemaid ja vanemaid noorteraamatuid nii eesti kui ka inglise keeles!

Loe, arva ja inspireeru!

raamatureporter@gmail.com

Leiad meid ka

Design a site like this with WordPress.com
Alustamine