Hea tüdruku mõrvaraamat

Holly Jackson

424 lk

Kirjastus Tänapäev

2024

17aastane Pippa (Pip) Fitz-Amobi valib oma kooli uurimistööks kodulinnas viis aastat tagasi toimunud mõrva. Väidetavalt tapeti ilus ja populaarne koolitüdruk  Andie Bell oma poisi, Sal Singhi poolt. Asja teeb kahtlaseks  see, et Andie laipa ei leitudki ja Sal sooritas varsti peale tüdruku kadumist enesetapu ja sms-i teel tunnistas mõrva üles.

Pip plaanib oma uurimise käigus saada abi Sali vennalt Ravilt. Ravi ja ta pere elu ei ole peale kahtlustusi ja venna enesetappu eriti kerge olnud. Üsna keeruline on oma elu elada, kui sa käid ringi, mõrvari nägu peas.

Uurimise käigus selgub, et Andie ei olnudki alati kõige toredam, et ka tal olid omad tumedad saladused.

Mida rohkem Pip asjadest teada saab, seda suuremaks kahtlusaluste nimekiri kasvab.

Mingil hetkel hakatakse Pipi ähvardama, mis toetab tüdruku hüpoteesi, et Sal oli süütu.

Tõesti põnev raamat, raske oli käest panna ja lugemine läks kiiresti. Sellele võis kaasa aidata ka see, et raamat on erinevates vormides kirjutatud: oli Pipi intervjuud, tema omad mõtted uurimise kohta ja siis üldine elu.

Lugemise käigus tekkis küll paaril korral kahtlus süüdlase osas, aga lõpplahendus siiski üllatas.

Tegemist on triloogia esimese osaga. Loodetavasti tõlgitakse järgmised ka!

Mõned mõtted raamatust:

  • Ja ometi, ajaloo helgeimad pead soovitasid alati olla pigem julge kui ettevaatlik; need sõnad olid hea polster ka kõige hullematele ideedele.
  • Armastatud inimesed ei ole matemaatika: neid ei saa liita, lahutada või komakohaga eemal hoida. Victor ja Josh ei olnud ainult kolm kaheksandikku tema omad, neljakümne protsendi ulatuses perekond, nad olid täielikult tema omad. Tema isa ja tema närvesööv väikevend.
  • „Oh, kullake, mõned inimesed peavad muretsema selle pärast, et nende lapsed tormavad poole õhtusöögi pealt silmamunadesse heroiini süstima. Ole tänulik, et asi on Pipi koolitöös.“
  • Poiss naeratas, pani käed Pipi kuklale, surus sõrmed ta juustesse ning kummardus, et toetada laup vastu tüdruku oma. Ta oli varem öelnud, et teeb seda selleks, et võtta ära pool Pipi kurbusest, pool peavalust, pool ärevusest, kui tüdruk läks Cambridge´i rongile, et vestlusele sõita. Sest poole vähem halbu asju tähendas, et oli ruumi poolele heale.

Raamatu leidumist raamatukogus vaata siit.

Lisa kommentaar

Tere, raamatusõber!

Oled jõudnud Lääne Maakonna Keskraamatukogu noorteraamatute blogisse!

Tutvustame uuemaid ja vanemaid noorteraamatuid nii eesti kui ka inglise keeles!

Loe, arva ja inspireeru!

raamatureporter@gmail.com

Leiad meid ka

Design a site like this with WordPress.com
Alustamine